+31(0)161 851 758 info@extrainkomen.nl

Werkenden met een inkomen tussen de 35.000 en 125.000 euro gaan er vanaf 2017 op vooruit. Dat blijkt uit de gewijzigde belastingplannen van het kabinet, die dinsdag zijn bekendgemaakt. De aanpassingen kwamen er op aandringen van vooral D66. De regeringspartijen PvdA en VVD hebben deze oppositiepartij nodig om hun plannen door de Eerste Kamer te krijgen.

Verder gaat de belasting voor ouderen nog eens structureel met 100 miljoen euro omlaag. Kleine spaarders worden ontzien. Vanaf 2016 wordt niet meer vanaf 21.000 euro maar vanaf 25.000 euro belasting over rente geïnd.

Ook wordt gekeken naar het sluiten van alle kolencentrales. Het kabinet bekijkt nog deze kabinetsperiode wanneer de centrales dicht zouden kunnen. In het Energieakkoord is eerder al afgesproken dat de vijf meest vervuilende centrales de komende twee jaar dichtgaan, waarna nog vijf moderne centrales overblijven.

Thom de Graaf, voorzitter van de D66-fractie in de Eerste Kamer, vindt dat er nu meer ,,ambitie” in het nieuwe belastingstelsel komt. De afspraken zorgen voor lagere lasten, meer banen en extra vergroening. Dat waren belangrijke voorwaarden voor D66 om het Belastingplan te kunnen steunen, aldus De Graaf. D66-leider Alexander Pechtold is verheugd dat ,,we de constructieve samenwerking tussen het kabinet en D66 hebben kunnen voortzetten. Nu ligt er een belastingstelsel dat Nederland vooruitbrengt.

Werkenden met een inkomen tussen de 35.000 en 125.000 euro gaan er vanaf 2017 op vooruit. Dat blijkt uit de gewijzigde belastingplannen van het kabinet, die dinsdag zijn bekendgemaakt. De aanpassingen kwamen er op aandringen van vooral D66. De regeringspartijen PvdA en VVD hebben deze oppositiepartij nodig om hun plannen door de Eerste Kamer te krijgen. Verder gaat de belasting voor ouderen nog eens structureel met 100 miljoen euro omlaag. Kleine spaarders worden ontzien. Vanaf 2016 wordt niet meer vanaf 21.000 euro maar vanaf 25.000 euro belasting over rente geïnd. Werkenden met een inkomen tussen de 35.000 en 125.000 euro gaan er vanaf 2017 op vooruit. Dat blijkt uit de gewijzigde belastingplannen van het kabinet, die dinsdag zijn bekendgemaakt.

De aanpassingen kwamen er op aandringen van vooral D66. De regeringspartijen PvdA en VVD hebben deze oppositiepartij nodig om hun plannen door de Eerste Kamer te krijgen. Verder gaat de belasting voor ouderen nog eens structureel met 100 miljoen euro omlaag. Kleine spaarders worden ontzien. Vanaf 2016 wordt niet meer vanaf 21.000 euro maar vanaf 25.000 euro belasting over rente geïnd. Ook wordt gekeken naar het sluiten van alle kolencentrales. Het kabinet bekijkt nog deze kabinetsperiode wanneer de centrales dicht zouden kunnen. In het Energieakkoord is eerder al afgesproken dat de vijf meest vervuilende centrales de komende twee jaar dichtgaan, waarna nog vijf moderne centrales overblijven. Thom de Graaf, voorzitter van de D66-fractie in de Eerste Kamer, vindt dat er nu meer ,,ambitie” in het nieuwe belastingstelsel komt. De afspraken zorgen voor lagere lasten, meer banen en extra vergroening. Dat waren belangrijke voorwaarden voor D66 om het Belastingplan te kunnen steunen, aldus De Graaf. D66-leider Alexander Pechtold is verheugd dat ,,we de constructieve samenwerking tussen het kabinet en D66 hebben kunnen voortzetten. Nu ligt er een belastingstelsel dat Nederland vooruitbrengt.”

AANBEVOLEN VOOR JOU
Hypotheekrente vooruit betalen loont, alleen veel banken willen niet
Maar van de drie grote banken wil alleen ING nog meewerken. Dat betekent dat het maximale belastingvoordeel van de hypotheekrenteaftrek niet langer gelijk is …
De belangrijkste punten van de gewijzigde plannen zijn:

– Het kabinet maakt ruim 220 miljoen euro extra vrij voor arbeidskorting, vooral werkenden met inkomens tussen 35.000 en 125.000 profiteren hier vanaf 2017 van.
– 100 miljoen euro extra voor de ouderenkorting in 2017.
– De belastingvrije som over het spaargeld gaat in 2016 omhoog van 21.000 naar 25.000 euro.
– Het kabinet bekijkt of nog in deze kabinetsperiode alle kolencentrales dicht kunnen.
– 100 miljoen euro extra vanaf 2017 voor kinderopvangtoeslag
– 100 miljoen euro extra om huiseigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Belastingplan: moeizaam traject

Het kabinet had zich met het (nog niet op de wensen van D66 aangepaste) plan in de Eerste Kamer al verzekerd van de steun van VVD, PvdA en CDA. Die drie partijen hebben samen 33 zetels, nog vijf tekort voor een meerderheid van de 75 senatoren. D66 heeft er tien. Naar verluidt kan het CDA zich ook in het aangepaste plan vinden, maar die partij heeft dat nog niet bekendgemaakt. Haalt het Belastingplan het op 15 december in de Eerste Kamer, dan gaat ook de beloofde lastenverlichting van 5 miljard euro door.

Referentie : http://www.z24.nl/