+31(0)161 851 758 info@extrainkomen.nl

Nieuws over inkomen

Op deze pagina vind u het dagelijkse nieuws over inkomen en extra inkomen vanuit het internet. Daarnaast publiceren wij zelf nieuws items die u in de breedte informeren over inkomen en extra inkomen. Heeft u ideeën of wilt u zelf een artikel publiceren, laat het ons weten via het contact formulier.

Koopkracht in 2018 voor bijna iedereen hoger

De loonstroken van 2018 zullen voor bijna iedereen in een hoger nettoloon resulteren. Maar met de nieuwe regels profiteren vooral de hoogste inkomens. We hebben het hier om de koopkracht waardoor huishoudens meer te besteden hebben. Vrijwel alle Nederlanders verdienen...

Lees meer

Bescheiden beginnen als ondernemer

zelfstandig ondernemerBest wel veel mensen willen zelfstandig ondernemer worden. Maar ze deinzen ervoor terug om een gebouw te huren of te kopen, of om mensen aan te werven. Toch zijn die investeringen en verantwoordelijkheden vaak niet meteen nodig. Je kunt als zelfstandige ook bescheiden beginnen. Dus klein en geleidelijk met meer ambitie ondernemen. Dat zegt Margot Leeggangers-de Jong, die bij LR Health & Beauty organisatie leider is en al veel zelfstandigen op dit spoor heeft gezet en gecoacht.
Lees meer

Centje extra verdienen als pensionaris

Centje extraIeder heeft zo zijn eigen reden om na zijn 65 nog te werken of bij te klussen. Wat voor de ene een tijdverdrijf of een hobby is, kan voor de ander een noodzakelijkheid zijn. Veel 67 plussers vullen zo hun AOW of pensioen aan. Er zijn dus verschillende redenen waarom door werken na je 65e steeds vaker voorkomt en een centje extra te verdienen. De AOW leeftijd die vanaf 2013 stapsgewijs omhoog is gegaan zorgt e rook voor dat steeds meer mensen vanaf hun 50ste gaan nadenken over extra inkomsten. Deze groep mensen willen vaak met vervroegd pensioen en zorgen met het de opbouw van extra inkomsten dat ze genoeg geld hebben om dan toch rond te komen.
Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling, dat doe je zelf

Persoonlijke ontwikkelingLaat je eigen overtuigingen niet een rem zijn op je persoonlijke ontwikkeling. Dat is de rode draad wanneer ik in een coachingstraject met mensen aan het sparren ben. Multi Level Marketing gaat hand in hand met persoonlijke ontwikkeling. Iedere keer als je groeit word je uitgedaagd om grenzen te verleggen. Voorbeelden als presenteren, verkopen, managen, afspraken maken of bellen. Het blijkt dan toch eng te zijn en veel mensen durven niet omdat hun eigen overtuigingen ze in de weg staan.
Lees meer

Extra Inkomen en wat is Multi Level Marketing?

directe verkoop en multi level marketing Multi Level Marketing wordt vaak verward met piramide bedrijven. Er zijn in het verleden piramide bedrijven geweest die op een oneerlijke wijze business hebben gegenereerd over de rug van de partners. Gelukkig heeft de overheid daar een stokje voor gestoken en is deze manier van verkopen nu verboden. De erfenis is wel de slechte naam die het heeft opgebouwd, waardoor veel bedrijven die een structuur hebben die iets doen met zelfstandige verkoop en werving van partners te doen hebben, ten onrechte geassocieerd worden met deze slechte naam. Aan de andere kant zien we de laatste jaren een positieve ontwikkeling omdat er steeds meer succesvolle formules zijn die een eerlijk, open en helder verdienmodel hebben. Multi Level Marketing is het opbouwen van een organisatie van partners waarin iedere partner zelf de mogelijkheid heeft ook weer een organisatie op te bouwen. De marketing en verkoop organiseer je zelf en daarbij wordt je ondersteund door je sponsor en de andere partners in je structuur. Ik hoor de vraag al, "maar bouw je zo dan geen piramide?". Het antwoord daarop is nee, omdat ieder aan zijn eigen organisatie kan werken. Het kan dus zijn dat je als partner groeit en een organisatie opbouwt die groter is als die van jou sponsor.
Lees meer

Pensioen opbouwen en je extra inkomen

pensioen en nu al genieten De rente heeft al jaren lang zo laag niet meer gestaan. Er is zelfs een kans dat we over een tijdje rente moeten gaan betalen om onze centen bij de bank te parkeren. Je hoort nu al mensen die alternatieven bedenken om het spaargeld te belegen. Een tweede huis, je centen besteden aan een nieuwe auto of vakantie. De twee laatst genoemde zijn natuurlijk niet de meest effectieve manieren hoewel het je misschien wel het meeste brengt. Mooie herinneringen bijvoorbeeld. Er is ook een groep mensen die het geld gebruiken om een pensioen op te bouwen. Een extra inleg in je pensioen zodat je straks een wat hoger inkomen hebt. Het opbouwen van een passief inkomen zoals wij dat met Multi Level Marketing hebben gedaan doet eigenlijk allebei.
Lees meer

De belastingaangifte, tips die geld opleveren

belastingaangifte en geld opleveren Zo in het begin van het jaar is iedereen bezig met de belastingaangifte. De aangifte biedt voor de gemiddelde particulier weinig ruimte voor creatief fiscaal gedrag. Toch zijn er wel een paar dingen die niet echt mogen en niet zo verstandig zijn, maar die wel belastingwinst of kunnen geld opleveren. Sommige belastingposten zijn niet zo duidelijk en daarom beginnen we eerst met de droge feiten. De "ruimte" bij aftrekposten zijn vooral weggelegd voor ondernemers. Voor gewone werknemers is de jaarlijkse aangifte een verplicht nummer met weinig kans op meevallertjes. Voor de particulier wordt de belastingaangifte normaal gesproken pas interessant als er grote gebeurtenissen hebben plaatsgevonden in een jaar. Koop van een huis of het opnieuw afsluiten van een hypotheek. Maar ook het volgen van een opleiding en minder prettige zaken als een scheiding, overlijden of hoge zorgkosten. Bij grote incidentele inkomsten of uitgaven dienen zich vrijwel altijd bijzondere aftrekposten aan.
Lees meer

Meer Nederlanders met twee banen naast elkaar.

twee banen is multitasking Mensen hebben de meerdere banen vaak niet voor het geld. Het afwisselen van taken kan best voordelig zijn, blijkt uit onderzoek: zo draagt het bij aan meer baantevredenheid, betrokkenheid en minder stressklachten. Een aantal Nederlandse onderzoekers dook ook in de vraag wanneer het mogelijk is om goed en gezond je aandacht te verdelen tussen verschillende rollen? Ze publiceerden er (het eerste deel van) een handleiding over: 'De Crux van het combineren'. Niet alle werknemers met meerdere banen gaat het om meer geld verdienen. "Extra inkomen is vaker de drijfveer van jongere werkenden, lager- en middelbaaropgeleiden, partnerlozen en werkenden in de detailhandel, horeca en landbouwsector." Oudere werknemers (55+) willen liever een tweede baan om meer afwisseling in hun werk te creëren.
Lees meer

Dit is goedkoper per 1 januari 2016

In het nieuwe jaar kunnen we rekenen op enkele meevallers. De Telegraaf heeft een aantal zaken op een rijtje gezet wat goedkoper wordt in 2016. Kinderopvang Op de kinderopvang werd afgelopen jaren flink bezuinigd, maar nu waait de wind uit een andere hoek. Minister...

Lees meer

Is er armoede in Nederland?

armoedeHet CBS praat niet voor niets liever over huishoudens met een laag inkomen. Armoede is namelijk subjectief, sommige mensen hebben helemaal niets, kiezen voor een minimaal leven maar kunnen heel gelukkig zijn. Ze voelen zich helemaal niet arm maar juist rijk. Je moet voldoende geld hebben om rond te komen, een dak boven je hoofd, eten en drinken.
Lees meer

Verschillen in inkomen verminderen door crisis

verschil in inkomenHet CBS heeft onderzoek gedaan naar inkomensverschillen en heeft als resultaat gezien dat de inkomensverschillen tijdens de kredietcrisis kleiner zijn geworden. Het onderzoek geeft aan dat na 2008 zo'n 20 procent van de huishoudens met de hoogste inkomens 2,5 keer zo veel verdiende als de 20 procent met de laagste inkomens.
Lees meer

Tips voor bijverdienen via internet

bijverdienen via internetDe website hln.be bracht recentelijk een artikel uit met tips voor het bijverdienen via internet. Waarom, U wilt iets speciaals kopen, uw gezin gaat uitbreiden of de kerstperiode nadert. We kennen allemaal wel dat moment in het leven waarop extra geld nodig is.
Lees meer

Kooplust consumenten goed voor herstel EU

Extra inkomen uitrekenen?Na het dieptepunt van de detailhandelsverkopen in 2012 halen consumenten in de eurozone geleidelijk steeds meer de hand van de knip hoewel de spaarquote nog stabiel is gebleven. De kooplust neemt toe, dat constateert James McCann, Europees econoom bij Standard Life Investments. Na de financiele crisis van 2007 hebben de consumenten de broekriem flink moeten aantrekken en is de hand op de knip gegaan. In 2013 is de eerste stap richting herstel reeds ingezet en lijkt het tij te keren.
Lees meer

De voordelen van extra inkomen

Extra inkomen uitrekenen?Als je op internet gaat zoeken naar de mogelijkheden voor extra inkomen vind je vele verschillende manieren om dit te realiseren. Krantenwijk, telesales, directe verkoop en vele mogelijkheden via internet. Het is echt moeilijk om in te schatten wat het betekend. Natuurlijk weten we allemaal wel te benoemen wat we met dat extra inkomen allemaal kunnen betalen. Niet alleen de bestaande kosten maar misschien ook sparen voor dat reisje dat je altijd al wilde of gewoon een extra keer uiteten. Maar een extra inkomen betekend eigenlijk dat ik dit wil verdienen naast mijn bestaande activiteiten. En misschien heb je al wel een full-time baan.
Lees meer

Goede start ExtraInkomen.nl

EI_Home_1 Als je een website start is het succes van te voren vaak niet goed in te schatten. Natuurlijk begint alles bij een domein naam. Daarna is inhoud, teksten en gebruikersvriendelijkheid belangrijk. Maar daarna begint pas het echte werk. Hoe zorg je dat je website gevonden wordt door je "beoogde" klanten of bezoekers.
Lees meer

Extra bijverdienen als je volwassen wordt.

Bijverdienen is als 18 jarige toch wel aantrekkelijk. Jongeren die 18 jaar worden, zijn meerderjarig en krijgen in 1 keer veel financiële verplichtingen en toch hebben ze maar weinig rechten. Vanaf je achttiende verjaardag ben je volgens de wet ‘jongmeerderjarig’, en...

Lees meer