+31(0)161 851 758 info@extrainkomen.nl

De totale omzet van bedrijven die via netwerkmarketing in Nederland actief zijn met directe verkoop is vorig jaar met 15 procent gestegen (peiling t.o.v. 2011). In bedrijven als Amway, Herbalife en Oriflame zijn zo’n 55.000 ‘business partners’ actief. De Ondernemer deed een interview met de Branche organisatie en een aantal business partners.

Directe verkoop en de branchevereniging

De Vereniging Directe Verkoop Nederland is de branchevereniging voor bedrijven die in Nederland actief zijn met directe verkoop via een netwerkmarketingmodel. Met dit model worden producten of diensten van een bedrijf via mond-tot-mond reclame in de markt gezet en aan de man gebracht door zelfstandig opererende en onafhankelijke ‘business partners’. In Nederland zijn vijftien bedrijven lid van de branchevereniging die tezamen ruim 60 procent van de omzet in dit marktsegment vertegenwoordigen: ACN, Amway, Blèzi Cosmetics, Forever Living Products, Herbalife, Jafra, Kirby, LR Health & Beauty, Nu Skin, The Juice PLUS+ Company Ltd., Organo Gold, Oriflame, Partylite, Swipe en Zinzino.
Bron : De OndernemerDe Ondernemer

Zelfstandig ondernemer dat biedt kansen

Dankzij de groei van de sector en de kansen die het biedt, wordt directe verkoop steeds meer gezien als een volwaardig alternatief voor een reguliere baan of als een significante aanvulling op andere inkomsten een extra inkomen. De drempel om kennis te maken met de mogelijkheden van het zelfstandig ondernemerschap binnen de directe verkoop is door de beperkte opstartkosten laag en de arbeidsvoorwaarden zijn gunstig. Je bent als business partner heel flexibel in het indelen van je tijd, waardoor het bijvoorbeeld goed te combineren is met het ouderschap of een leven als topsporter, en er is geen bovengrens aan de inkomensmogelijkheden.

LR Health & Beauty

Van LR kwam organisatie leider Astrid Vos aan het woord. Als zelfstandig business partner zijn volgens de branchevereniging de inkomsten afhankelijk van inzet, doorzettingsvermogen en geboekte successen. Daarnaast lokt de flexibiliteit en het zelfstandige karakter. Astrid Vos (50) verkocht haar groothandel in schoonheidsproducten. “Het was een no-brainer. Ik verdien hier veel meer en heb bovendien veel meer plezier in mijn werk. Ik heb een grote groep partners opgebouwd, die ik ondersteun in hun groei. Ik heb die mensen niet in dienst en ze bepalen zelf wat ze willen. Daarnaast geef ik trainingen en presentaties voor grote groepen mensen. Het allerleukste is dat tijdens mijn vakanties de verdiensten gewoon doorlopen. Ga je er echt voor, dan kun je meer geld verdienen dan je ooit hebt gedaan. Wil je het volledige artikel lezen, kijk op De Ondernemer.