+31(0)161 851 758 info@extrainkomen.nl

Ieder heeft zo zijn eigen reden om na zijn 65 nog te werken of bij te klussen. Wat voor de ene een tijdverdrijf of een hobby is, kan voor de ander een noodzakelijkheid zijn. Veel 67 plussers vullen zo hun AOW of pensioen aan. Er zijn dus verschillende redenen waarom door werken na je 65e steeds vaker voorkomt en een centje extra te verdienen. De AOW leeftijd die vanaf 2013 stapsgewijs omhoog is gegaan zorgt e rook voor dat steeds meer mensen vanaf hun 50ste gaan nadenken over extra inkomsten. Deze groep mensen willen vaak met vervroegd pensioen en zorgen met het de opbouw van extra inkomsten dat ze genoeg geld hebben om dan toch rond te komen.

Centje extra is heel interessant

De verdiensten die je behaalt uit de werkzaamheden hebben geen invloed op de hoogte van je AOW of pensioen. Dit zorgt ervoor dat het al snel aantrekkelijk is om door te blijven werken. Als AOW-gerechtigde valt je in een lager en hoef je geen premies meer te betalen voor de AOW en de WIA. Zo wordt doorwerken steeds aantrekkelijker gemaakt voor de 65-plusser. Daarnaast heeft de overheid een werkbonus ingevoerd. Dit is een korting op de belasting voor mensen met een laag inkomen. De overhead stimuleert het werken na je 65 steeds meer. Zo heeft de overheid een wet aangenomen waardoor het goedkoper wordt om 65-plussers in dienst te hebben. Doordat zowel de werkgevers als de werknemers geen premies meer hoeven te betalen is het mogelijk een lager brutosalaris overeen te komen. Daarnaast hoeft een werkgever de 65-plusser geen 2 jaar door te betalen bij ziekte.

Of een centje extra als ZZP’er

Ook kan het zo zijn dat je na je 65e niet meer in dienst wilt of kunt bij een werkgever. Met de door u opgedane ervaring kunt u er ook voor kiezen als zelfstandige ( zzp-er ) door te gaan. Het centje extra
n wat opgebouwd kan worden via Multi Level Marketing valt zelfs voor een deel helemaal onder Box 2. Klik op Multi Level Marketing om hier meer over te lezen. Het Extra inkomen dat wij hebben opgebouwd is ook heel geschikt voor een 65+ er. Wilt u hier meer over weten, neem gerust contact met ons op.
Multi Level Marketingcontact