+31(0)161 851 758 info@extrainkomen.nl

Best wel veel mensen willen zelfstandig ondernemer worden. Maar ze deinzen ervoor terug om een gebouw te huren of te kopen, of om mensen aan te werven. Toch zijn die investeringen en verantwoordelijkheden vaak niet meteen nodig. Je kunt als zelfstandige ook bescheiden beginnen. Dus klein en geleidelijk met meer ambitie ondernemen. Dat zegt Margot Leeggangers-de Jong, die bij LR Health & Beauty Organisatie leider is en al veel zelfstandigen op dit spoor heeft gezet en gecoacht.

Ontdekken of je ondernemer bent

Margot Leeggangers-de Jong: “Iedereen is anders en heeft verschillende competenties. Sommige competenties helpen je enorm als je ondernemer wilt worden. Als je voor jezelf wilt beginnen weet je vaak nog niet of dit helemaal bij je past. Je start natuurlijk wel omdat je ambities hebt. Daarna zal je ook de andere competenties gaan ontdekken. Simpel door jezelf kwetsbaar op te stellen, leergierig en niet bang om fouten te maken.”
Wie wil ondernemen kan perfect als een ‘kleine’ zelfstandige beginnen, ook naast een andere baan. Op die manier beperk je de investering en het risico. “Sommige beginnen gewoon bescheiden. Daarna begeleiden we de mensen en geven trainingen en coaching sessies. Je ziet dan dat mensen ontplooien, ze krijgen energie en pakken het zelfstandig op. Degene met doorzettingsvermogen en de juiste vaardigheden zullen snel ontdekken dat het past en zien dan direct resultaat.”

De markt is klaar voor MLM

Zodra je de smaak te pakken hebt en je weet wat je wilt en kunt, is het moment rijp om je business verder uit te bouwen. “De producten waar ik mee werk zijn van hoge kwaliteit en komen uit Duitsland. Met de groei van webwinkels missen steeds meer mensen persoonlijk advies. Voor schoonheid- en gezondheid verzorgende producten is persoonlijk advies van belang. We zien dus dat de markt klaar is voor Multi Level Marketing waar de verkoper via persoonlijk advies aan huis je het beste kan adviseren.”
Hoeveel tijd je in je onderneming steekt bepaal jezelf. Een bescheiden capaciteit van een paar uur per week tot full time 40 uur per week. Je bent zelfstandig aan het ondernemen en dan zie je de business groeien.
Margot Leeggangers-de Jong: “Ik heb al zoveel mensen zien groeien. Vaak wel ambitieus maar niet wetende wat te doen. In het begin onzeker maar door de carrier ladder te beklimmen steeds sterker wordend. Dan zie je ondernemers succesvol worden en dat geeft mij weer de energie om door te gaan.”